Så vill vi utveckla åsen

Vi har planer för Hallandsås inför NA-säsongen! Sydsveriges bästa lyssnarläge ska bli ännu bättre. Vad sägs om ytterligare en mottagare på åsen? Med en antenn som pekar mot prärie/västkust. Målet är att få upp en cirka 500 meter lång tråd i den riktningen.

Om allt faller på plats kan antenn och mottagare vara fungerande senast i mitten av november. Två mottagare och två antenner ger större valfrihet och den extra kapaciteten gör det enklare för dig att lyssna precis när du vill.

Fast det finns, som alltid, ett stort men. För att planen ska kunna realiseras behövs stöttning. Både ekonomisk och personell.

Istället för en KiwiSDR 2, som numera kostar cirka 6000 kronor, funderar vi på att köpa den kinesiska utmanaren Web-888 SDR. Den är inte bara mer än två tusenlappar billigare, utan har också 16-bitars dynamik samtidigt som den kan betjäna fler samtidiga användare än orginalmottagaren. Gränssnittet är på det hela taget detsamma som du är van vid.

Ett lägre pris till trots ryms Web-888 inte riktigt i klubbens budget. Vi är därför tacksamma för sponsring via Plusgiro 245274-6. Hans Kronkvist och Dan Olsson har redan satt ribban genom att skänka sammanlagt 800 kronor.

Två mottagare och två antenner kräver mer underhåll och vi i servicegruppen känner oss emellanåt lite slitna. Beroende på väder och vind kräver anläggningen 6-7 besök per år och inklusive resa är vart och ett av dem ett dagsverke.

Vi söker ytterligare ett par medlemmar som kan hjälpa till med det praktiska på åsen. Målet är att vi, var och en, inte ska behöva åka dit mer än 2-3 gånger per år. Det finns en inbyggd belöning i att engagera sig på detta sätt. För servicegruppens medlemmar finns ingen maximal lyssningstid per dygn.